Skip to main content

Τα μυστικά για την τέλεια πίτσα που δεν είχατε σκεφτεί

Όλοι δίνουμε σημασία στα τόπινγκ μιας πίτσας για να αποφασίσουμε αν είναι του γούστου μας ή όχι. Μήπως, όμως, χρειάζεται και η ζύμη λίγο περισσότερη προσοχή;

Ντομάτα, τυρί, μανιτάρια, πεπερόνι… Όλοι έχουν τις δικές τους προσωπικές προτιμήσεις στην πίτσα και είναι θεμιτό. Για να πετύχει, όμως, το συνολικό αποτέλεσμα, χρειάζεται ιδιαίτερος χειρισμός της ζύμης, αλλιώς όλα τα αγαπημένα μας υλικά μαζί δεν θα καταφέρουν να τη σώσουν.

Στη Νάπολη, τη γενέτειρα της πίτσας, η ζύμη φτιάχνεται με το αλεύρι Antico Molino Caputo, το οποίο παρασκευάζεται στην πόλη του πάθους της Ιταλίας. Η κρούστα πίτσας που φτιάχνεται με αυτό το παραδοσιακό αλεύρι είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα είναι τραγανή εξωτερικά και μαλακή εσωτερικά, αλλά δεν ξεκινούν και τελειώνουν όλα στο αλεύρι.

Διαβάστε περισσότερα