Skip to main content

H λαγάνα στο μικροσκόπιο

Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα δεν γίνεται. Τι ακριβώς είναι, όμως, αυτό το… περίεργο ψωμί και από πού μας έρχεται;

Το διαφορετικό ψωμί που μας περιμένει μια φορά το χρόνο, η λαγάνα, και αποτελεί το απόλυτο συνοδευτικό για την ταραμοσαλάτα και τη φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας, έχει το χαρακτηριστικό ότι φτιάχνεται χωρίς προζύμι, μόνο με αλεύρι, λάδι και νερό, παραμένοντας «πλακέ» με αρκετή κόρα και λίγη ψίχα.

Διαβάστε περισσότερα