Η φασολάδα είναι ένα θρεπτικό φαγητό χαμηλό σε λιπαρά με πολλές και διαφορετικές παραλλαγές. Αν και είναι ένα φαγητό που πήρε τον τίτλο του παραδοσιακού το 1940, μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ανάμεσα στις νεαρότερες ηλικίες. Βέβαια, άλλοι προτιμούν τα φασόλια σούπα, άλλοι στεγνά και άλλοι πάλι χυλωμένα. Ένα είναι το σίγουρο, όταν έξω κάνει κρύο και είναι ώρα για ένα ζεστό και θρεπτικό πιάτο, η παραδοσιακή ελληνική φασολάδα είναι μια εξαιρετική και θρεπτική επιλογή.