Skip to main content

Νέα έρευνα: Η βιταμίνη Α από φυτικές πηγές προστατεύει το συκώτι

Άλλο ένα όπλο στη φαρέτρα μας για την υγεία του συκωτιού είναι και η βιταμίνη Α από φυτικές πηγές. Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας ενημερώνει για τη νέα έρευνα. 

Η συνέργεια των τροφών και το πώς βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και άλλες θρεπτικές ουσίες από φυτικές τροφές αλληλεπιδρούν όταν καταναλώνουμε μια ολόκληρη τροφή γίνεται πλέον όλο κι πιο γνωστή. ‘Όπως είναι φυσικό, το να καταναλώνουμε μια φυσική τροφή με πλήθος βιταμινών έχει μεγάλη διαφορά από το να παίρνουμε μια μεμονωμένη βιταμίνη σε συμπλήρωμα, όπως επίσης έχει διαφορά και η βιταμίνη που μπορεί να λαμβάνουμε από μια τροφή ζωικής προέλευσης. Για τη συνέργεια τροφών συζητάω και με όλους σας από κοντά, καθώς θεωρώ καθήκον μου ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, να ενημερώνω για το πόσο σημαντικό είναι να στρεφόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο σε ολόκληρες φυτικές τροφές, για πολλούς λόγους.

Διαβάστε περισσότερα