Λαχανίδα Βρυξελλών
Όπως είναι φανερό, συγγενεύει με τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα οποία και είναι οι… «γονείς» της μαζί με την λαχανίδα (kale). Το λαχανικό αυτό, που τώρα κερδίζει έδαφος στο εξωτερικό, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, έχει τη διπλή συγκέντρωση βιταμινών B6 και C από τα κοινά λαχανάκια και οι τρόποι να καταναλωθεί είναι πολλοί. Μπορεί να σοταριστεί, να ψηθεί, να καταναλωθεί ωμό και να σας χαρίσει όλα τα θρεπτικά στοιχεία των… γονιών του, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Κ που κάνει καλό στα οστά και της βιταμίνης C.