Τα αστέρια Michelin είναι η μεγαλύτερη απτή επιβράβευση των σεφ, τα «Όσκαρ» της γαστρονομίας όπως αναφέρουν πολλοί, και πάντα αποτελούν τιμή –αν και κάποιοι τα έχουν απορρίψει στο παρελθόν, καθώς ένιωσαν ότι με κάποιο τρόπο τους περιόριζαν στον τρόπο που θα έπρεπε να δημιουργήσουν το φαγητό τους. Παραμένουν, ωστόσο, σημαντικά για την πλειοψηφία.
Ο σεφ με τα περισσότερα αστέρια Michelin είναι ο Joël Robuchon, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, από το 2018, έχοντας κερδίσει 31 αστέρια σε 3 ηπείρους.