Skip to main content

Ζωικό γάλα και ορμόνες: Υπάρχει σχέση με τον καρκίνο;

Για το ζωικό γάλα έχουν ακουστεί πολλά.

Γι’ αυτό και η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφoλόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, βάζει κάτω τις έρευνες και μας μεταφέρει τα ευρήματα που αφορούν τις ορμόνες στο γάλα και κατά πόσο σχετίζονται με διάφορα είδη καρκίνου.

Είναι γνωστό ότι όλα τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης περιέχουν ορμόνες, οι οποίες χορηγούνται στα ζώα για αύξηση της παραγωγής. Το μεγαλύτερο μέρος, ωστόσο, της έκθεσής μας σε αυτές τις ορμόνες γίνεται μέσω της κατανάλωσης γαλακτοκομικών. Η αλήθεια, μάλιστα, είναι ότι στην επαγγελματική μου πορεία ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που με επισκέπτεται, μου έχει εκφράσει ανησυχία και απορίες γι’ αυτό το θέμα κι απ’ ό,τι φαίνεται δικαιολογημένα.

Διαβάστε περισσότερα