Φτιάξτε τον δικό σας ζωμό
Ο ζωμός μιας σούπας είναι το πιο σημαντικό συστατικό της, που σημαίνει ότι πρέπει να είναι αρωματικός, αν θέλετε ένα γευστικό αποτέλεσμα. Για να πετύχετε τη μέγιστη δυνατή γεύση, δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας ζωμό κοτόπουλου, λαχανικών, θαλασσινών ή κρέατος. Αν και υπάρχουν οι εύκολες λύσεις των κύβων, ωστόσο σε μια καθαρή, όχι βελουτέ, σούπα ένας καλός, σπιτικός ζωμός έχει μεγάλη σημασία. Ευτυχώς, μπορείτε να τον φτιάξετε πολύ εύκολα. Για έναν ζωμό κοτόπουλου, για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε κόκαλα κοτόπουλου που έχετε αποθηκεύσει στην κατάψυξή σας είτε κόκαλα από ένα κοτόπουλο ψητό. Όταν θα έχετε αρκετά, ρίξτε τα σε μια κατσαρόλα και καλύψτε τα με νερό. Προσθέστε όσα λαχανικά, μπαχαρικά ή καρυκεύματα θέλετε και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Μετά από αρκετές ώρες, θα έχετε ένα λαχταριστό, σπιτικό ζωμό κοτόπουλου.