Η ισορροπία στη διατροφή και η απομάκρυνση από τη λογική «λίγο απ’ όλα», ειδικά όταν υπάρχουν προβλήματα υγείας, μπορεί να είναι το Α και το Ω ακόμη για καλύτερη υγεία, μακροζωία, ύφεση συμπτωμάτων, ακόμη και καταπολέμηση ασθενειών. Οι έρευνες που θέλουν το κόκκινο κρέας να συνδέεται μα διάφορα είδη καρκίνου ολοένα και πληθαίνουν, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει τα αλλαντικά στα καρκινογόνα τρόφιμα και οι περισσότερες επεξεργασμένες τροφές στα ράφια του σούπερ μάρκετ περιέχουν πλήθος συστατικών που μας βλάπτουν και συνδέονται με φλεγμονή στον οργανισμό.