Αν ψάχνετε με ποιο κρασί θα συνοδεύσετε τη γαλοπούλα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σας έχουμε νέα. Κάθε γαλοπούλα ταιριάζει με διαφορετικό κρασί, ανάλογα με τον τρόπο που θα την ετοιμάσουμε.
Κατά κανόνα τα πουλερικά ταιριάζουν με κόκκινα φρουτώδη κρασιά, όπως για παράδειγμα ένα ισπανική Garnacha, ένα cru Beaujolais ή ένα Pinot Noir. Τα κρασιά Pinot Noir είναι κόκκινα ελαφριά κρασιά που αποτελούν την πιο κλασική επιλογή για πουλερικά. Τα κρασιά Beaujolais είναι ξηρά, βοτανικά κρασιά με έντονο φρουτώδες άρωμα. Τέλος το ισπανικό Garnacha είναι μια ασυνήθιστη επιλογή, με άρωμα κόκκινων φρούτων, που ταιριάζει ιδανικά με γαλοπούλα.