Τα σάντουιτς και τοστ με γαλοπούλα και ψωμί ολικής είναι μια στάνταρ επιλογή σνακ για το γραφείο, για απογευματινό ή βραδινό, για όσους θέλουν να λάβουν την πρωτεΐνη τους, χωρίς να επιβαρυνθούν με έξτρα λιπαρά, αφού τα πουλερικά θεωρούνται άπαχη πρωτεΐνη. Τι λένε, όμως, οι ειδικοί γι’ αυτή την επιλογή;
Ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ βρήκαν ότι η κατανάλωση 55 γραμμαρίων την ημέρα κρύου επεξεργασμένου κρέατος σε φέτες (όπως π.χ. γαλοπούλας), λουκάνικου ή μπέικον, μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων μέχρι και 42%.