Τα οξαλικά οξέα σε λαχανικά όπως σπανάκι, αμύγδαλα, κάσιους, φύλλα παντζαριού έχουν αποτελέσει πολλές φορές πυρήνα ανησυχίας σε πολλούς από εσάς που ακολουθείτε φυτοφαγία ή τα καταναλώνετε συχνά κι έχετε ακούσει ότι σχετίζονται με πέτρες στα νεφρά. Έχουμε μιλήσει γι’ αυτό με πολλούς από εσάς και δια ζώσης, αλλά και μέσω social media και ήρθε πλέον η ώρα να δούμε το θέμα αναλυτικά, καθώς ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, προτείνω συχνά αυτές τις τροφές.