Γιαπωνέζικη miso soup
Mε βάση τον ζωμό που ονομάζεται dashi, μέσα στον οποίο αναμειγνύεται και το miso, ένα είδος πάστας από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι, που έχουν υποστεί μακροχρόνια ζύμωση, η σούπα miso είναι η πιο διαδεδομένη της γιαπωνέζικης κουζίνας. Μπορεί να περιέχει και άλλα υλικά, όπως πατάτα, κρεμμύδι, γαρίδα, wakame (βρώσιμα θαλασσινά φύκια) και στην Ιαπωνία, το 75% των Γιαπωνέζων την καταναλώνει τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Αξιοπρεπή miso soup με φύκια και τόφου θα δοκιμάσετε στο Wabi Sabi (Κάνιγγος 8, 210 3306562).