Skip to main content

Τρεις αγαπημένες έθνικ σούπες και πού να τις απολαύσετε

Η όρεξη για σούπες αρχίζει και μεγαλώνει κι εμείς ψάχνουμε τις τρεις αγαπημένες μας στην Αθήνα.

Γιαπωνέζικη miso soup 
Mε βάση τον ζωμό που ονομάζεται dashi, μέσα στον οποίο αναμειγνύεται και το miso, ένα είδος πάστας από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι, που έχουν υποστεί μακροχρόνια ζύμωση, η σούπα miso είναι η πιο διαδεδομένη της γιαπωνέζικης κουζίνας. Μπορεί να περιέχει και άλλα υλικά, όπως πατάτα, κρεμμύδι, γαρίδα, wakame (βρώσιμα θαλασσινά φύκια) και στην Ιαπωνία, το 75% των Γιαπωνέζων την καταναλώνει τουλάχιστον μια φορά την ημέρα. Αξιοπρεπή miso soup με φύκια και τόφου θα δοκιμάσετε στο Wabi Sabi (Κάνιγγος 8, 210 3306562).

Διαβάστε περισσότερα