Η δίαιτα για τους διαβητικούς ασθενείς πρέπει να βασίζεται σε συγκεκριμένες οδηγίες που αφορούν την περιεκτικότητά της σε μακροθρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, λίπη και υδατάνθρακες). Όμως, ο τρόπος με τον οποία αυτά «μεταφράζονται» στις τροφές ενός διαιτολογίου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της γλυκαιμίας. Στο άρθρο αυτό περιγράφω 3 σημεία κλειδιά της διατροφής για ασθενείς με διαβήτη, που θα βοηθήσουν αποφασιστικά στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου.