Skip to main content

Ποιες τροφές δεν πρέπει να ξαναζεσταίνονται

Όταν περισσεύει φαγητό, είναι μεγάλη ευκολία να μπορείς να το ζεστάνεις και να το καταναλώσεις.

Κάποιες τροφές, όμως, δεν πρέπει να ξαναμπούν στο φούρνο ή στα μικροκύματα για ζέσταμα, αν θέλουμε να μην επιβαρύνουμε την υγεία μας.

Σέλινο: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε νιτρικά, μπορεί να γίνει τοξικό αν το ζεστάνει κάποιος ξανά, εκτός μαγειρέματος. Ο μεταβολισμός των νιτρικών αλάτων στον οργανισμό τα μετατρέπει σε νιτρώδη και στη συνέχεια σε νιτροζαμίνες, ουσίες που έχουν κατηγορηθεί ακόμη και για εμφάνιση καρκίνου.

Κοτόπουλο: Η πρωτεΐνη που βρίσκεται στο κοτόπουλο σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα, αν ξαναζεσταθεί έπειτα από 1-2 ημέρες. Ο καλύτερος τρόπος να το καταναλώσετε είναι να το αξιοποιήσετε κρύο, σε μια σαλάτα ή σε σάντουιτς.

Διαβάστε περισσότερα