Τα βιολογικά προϊόντα έχουν αποτελέσει θέμα συζήτησης και διαφωνιών τα τελευταία αρκετά χρόνια, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι αποτελούν πιο υγιεινές επιλογές σε σχέση με τα συμβατικής καλλιέργειας. Ο λόγος είναι ότι τα προϊόντα αυτά παράγονται με κάποιους κανόνες που δεν επιτρέπουν τη χρήση χημικών ουσιών, που διαχειρίζονται διαφορετικά το χώμα και τη φροντίδα τους, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεται και η γενετική τροποποίηση. Αυτές οι μέθοδοι αφορούν όλα τα προϊόντα που κατατάσσονται στα βιολογικά, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα αυγά, τα πουλερικά, το κρέας, τα ψάρια, το ρύζι, τα δημητριακά. Οι διαφορές, ωστόσο, μεταξύ των βιολογικών και των συμβατικών προϊόντων είναι λίγο πιο πολύπλοκες απ’ όσο νομίζουμε, με το καθένα να έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στη διατροφή μας.