Skip to main content

5 facts για την ελληνική κουζίνα

Η ελληνική κουζίνα έχει ακουστεί σε κάθε μέρος του κόσμου, φημίζεται για τη νοστιμιά της κι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα στοιχεία της χώρας όσον αφορά τους τουρίστες, μαζί με τη θάλασσα, τον καιρό και τα νησιά. Κι εκτός από το ότι είναι πεντανόστιμη και comfort, έχει την ιστορία της και facts τα οποία ίσως να μην γνωρίζατε.

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ως πρωταγωνιστής
Ξέρατε ότι πιθανότατα οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν αυτοί που φύτεψαν πρώτοι ελιές στην περιοχή της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Ισπανίας, της νότιας Γαλλίας και της νότιας Ιταλίας; Οι πρώτες ελιές φυτεύτηκαν στην Κρήτη περί το 3000 π.Χ. και σήμερα η Ελλάδα είναι από τους κορυφαίους παραγωγούς ελαιόλαδου στον κόσμο, ενώ το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, χαρίζοντας απαλή και μεταξένια γεύση. Να σημειώσουμε ότι κανονικά πρέπει να χρησιμοποιείται σαν καρύκευμα και κατά προτίμηση ωμό στο τελείωμα κι όχι σε μεγάλες ποσότητες.

Διαβάστε περισσότερα