Skip to main content

Χρησιμοποιείτε air-fryer; Υπάρχει ένας πιθανός κίνδυνος υγείας

Μία μελέτη σχετικά με τη χρήση air fryer και τον τρόπο μαγειρέματος ανέδειξε έναν πιθανό κίνδυνο που πρέπει να γνωρίζουμε. Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Δημήτρης Πέτσιος, από το www.dia-trofis.gr μας ενημερώνει.

Το τελευταίο διάστημα τα air-fryer προωθούνται πολύ στα social media ως το ιδανικό μαγειρικό σκεύος για υγιεινό μαγείρεμα με αέρα και οι διάφοροι influencers δεν χάνουν ευκαιρία να παρουσιάσουν τα πιάτα και τις συνταγές που δοκίμασαν με αυτό, εκθειάζοντάς το. Δείχνει σαν μια πολύ εύκολη λύση για την καθημερινότητα –και είναι- όμως έρευνα έδειξε ότι δεν έχει μόνο πλεονεκτήματα το μαγείρεμα με air-fryer. Όπως αναφέρει ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Δημήτρης Πέτσιος, το υπερβολικό μαγείρεμα στο air fryer φαίνεται να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες από τα διεθνώς θεσπισμένα ανώτατα όρια στην τοξική ουσία ακρυλαμίδιο, ενώ μέχρι τώρα πιστεύαμε το αντίθετο!

 Διαβάστε περισσότερα