Skip to main content

Γιατί τα φιστίκια Αιγίνης είναι η σούπερ ελληνική υπερτροφή

Τα φιστίκια Αιγίνης είναι από τους ξηρούς καρπούς που δεν μπορείς να αντισταθείς εύκολα στη γεύση τους. Έχουν ενταχθεί στα προϊόντα ΠΟΠ (δηλαδή  Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης) από το 1994. Στο νησί της Αίγινας τα έφερε ο γιατρός Νίκος Περόγλου το 1896, από την Συρία. Αφού διαπίστωσε ότι το κλίμα της περιοχής ευνοούσε την ανάπτυξη της φιστικιάς, προέτρεψε τους κατοίκους της Αίγινας να ασχοληθούν και εκείνοι με την καλλιέργειά της.

Φιστίκια Αιγίνης και οφέλη για τον οργανισμό
Εκτός όμως από την νοστιμιά τους είναι και θρεπτικά γιατί μας εφοδιάζουν με τα ευεργετικά τους συστατικά, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ακόρεστα λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα. Στο μοντέλο της Μεσογειακής διατροφής, οι ξηροί καρποί έχουν την δική τους ξεχωριστή θέση και προτείνεται η κατανάλωσή τους λόγω των ωφέλιμων ουσιών τους.
 Διαβάστε περισσότερα