Skip to main content

Μήπως το πρωινό μας είναι πολύ επεξεργασμένο;

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και τη φλεγμονή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, σερβίρει πρωινό όπως πρέπει να είναι σύμφωνα με τις έρευνες, κι όχι όπως το έχουμε συνηθίσει.

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα επεξεργασμένα προϊόντα κυριαρχούν πλέον και στο εμπόριο και στο ψυγείο μας, ενώ έχουμε συνηθίζει να ξεκινάμε και την ημέρα μας με αυτά, με ένα μεγάλο μπολ δημητριακά, τα οποία πολλές φορές προωθούνται και ως μια πολύ υγιεινή επιλογή.

Το πώς θα διαμορφώσουμε το πρωινό μας απασχολεί πολύ κόσμο και τα δημητριακά είναι σίγουρα στις πρώτες επιλογές των περισσοτέρων, καθώς είναι μια εύκολη επιλογή, που δίνει και πιο υγιεινές εναλλακτικές. Κάτι που πρέπει να θυμόμαστε, όμως, και που κι εγώ συχνά αναφέρω ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, είναι ότι πέρα από τον συνδυασμό θρεπτικών συστατικών σε μια τροφή, παίζει ρόλο και η δομή της.

Διαβάστε περισσότερα