Γκασπάτσο, Ισπανία
Ιδανικό για τις ζεστές ημέρες, το γκασπάτσο είναι ουσιαστικά η κρύα ντοματόσουπα που προέρχεται από την Ανδαλουσία της νότιας Ισπανίας κι έχει όλα τα αρώματα του καλοκαιριού. Φτιάχνεται πολύ εύκολα με ντομάτα, πιπεριά και αγγούρι, τα οποία χτυπάτε στο μούλτι κι έπειτα προσθέτετε σκόρδο, ελαιόλαδο και λίγο μπαγιάτικο ψωμί που έχετε μουλιάσει σε νερό, για να της δώσει «σώμα». Τα χτυπάτε όλα μαζί, σουρώνετε, βάζετε στο ψυγείο και είναι έτοιμη προς κατανάλωση. Φροντίστε μόνο τα λαχανικά σας να είναι καλής ποιότητας, αρωματικά και ώριμα.