Skip to main content

Στην υγειά μας με ούζο στις διακοπές

Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Δημήτρης Γρηγοράκης, κερνάει ούζο και μας αναλύει τα πάντα γι’ αυτό, τώρα που είναι ακόμα καλοκαίρι και η εποχή το «τραβάει».

Το ούζο αποτελεί μείγμα καθαρής αλκοόλης, με κύριο συστατικό τον γλυκάνισο. Λέγεται ότι η ονομασία του προέρχεται από το εξής περιστατικό: μια ιταλική (ή επτανησιώτικη) εμπορική εταιρεία είχε συσκευάσει μια παρτίδα τσίπουρου εξαιρετικής ποιότητας και πολύ πλούσιου σε γλυκάνισο. Στα κιβώτια αναγράφονταν η ένδειξη “USO MASSALIA” δηλαδή «για χρήση στη Μασσαλία». Αυτό έγινε «σλόγκαν» και για αρκετό καιρό σήμαινε το πολύ καλό τσίπουρο. Το σλόγκαν γρήγορα συντμήθηκε (έφυγε το «Μασσαλία»). Αρκετά αργότερα τυποποιήθηκε σαν άλλο, ξεχωριστό ποτό.

Διαβάστε περισσότερα