Συνταγές για γκασπάτσο θα βρείτε πάρα πολλές –από τις πιο παραδοσιακές όπου το λιώσιμο των λαχανικών γίνεται με το χέρι, μέχρι και όλες τις παραλλαγές μιας κρύας σούπας. Ωστόσο η παραδοσιακή συνταγή της Ανδαλουσίας αλλά και της λατινικής Αμερικής απαιτεί ζουμερές, ώριμες ντομάτες, αγγούρι, σκόρδο και πιπεριές. Εγώ φτιάχνω διάφορες παραλλαγές –ανάλογα και με το χρόνο που έχω στη διάθεση μου. Αυτή που σας προτείνω είναι απόλυτα χορτοφαγική και χωρίς γλουτένη, που θα σας χαρίσει δροσερή απόλαυση τις ζεστές μέρες. Και το βασικό: με μόλις 229 θερμίδες!