Το γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς που προβάλει τα τοπικά προϊόντα μέσα από μοναδικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε 10 διαφορετικά σημεία του νησιού φέτος περιελάμβανε Ούζο Πλωμαρίου συνδυασμένο με λαχταριστό μεζέ. Στόχος του φεστιβάλ άλλωστε είναι οι επισκέπτες να απολαύσουν εκλεκτές γεύσεις και να βιώσουν την τέχνη της απόλυτης απόλαυσης του συνδυασμού τους με το δημοφιλέστερο απεριτίφ, το ούζο.
Από 16 έως 23 Ιουλίου 2023 λοιπόν ο Μόλυβος, η Μυτιλήνη και η Αγιάσος αποτέλεσαν μερικές από τις στάσεις του φεστιβάλ ενώ στο Πλωμάρι, την Πατρίδα του ούζου, οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την τέχνη του μεζέ να αναγάγεται σε επιστήμη. Ο τούρκικος meze, τα ιταλικά antipasti, τα ισπανικά tapas και οι ελληνικοί μεζέδες, εμπνευσμένα από προϊόντα της Λέσβου, απογειώθηκαν γευστικά με τη συνοδεία του ούζου.