Skip to main content

Αυτή η διατροφή θα σας ωφελήσει σημαντικά το καλοκαίρι

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Δέσποινα Μαρσέλου, με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, μας συμβουλεύει να γίνουμε έστω για λίγο vegan φέτος το καλοκαίρι, για περισσότερη ενέργεια, ενυδάτωση και αντιοξειδωτική προστασία.

Αν φλερτάρετε με την ιδέα να μειώσετε ή και να κόψετε τα κρεατικά ή αν τα έχετε κόψει ήδη και σκέφτεστε να περάσετε στο επόμενο στάδιο απέχοντας και από τα υπόλοιπα ζωικά, το καλοκαίρι είναι μια καλή εποχή να το κάνετε. Από προσωπική εμπειρία, αλλά και από πολλές μαρτυρίες ασθενών, έχω να σας πω πως αυτή η εποχή διευκολύνει πολύ τη μετάβαση, καθώς είναι τώρα που έχουμε αυτή τη φυσική ροπή προς πιο δροσερά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, που τα απολαμβάνουμε χωρίς να αισθανόμαστε στέρηση. Το κρύο του χειμώνα, συνήθως μας ωθεί προς πιο βαριά γεύματα με περισσότερα λιπαρά, ενώ το καλοκαίρι τα πράγματα αντιστρέφονται, οι επιθυμίες μας είναι πιο ελαφριές και δροσιστικές και ακόμη και οι επιλογές στις ταβέρνες φαντάζουν πιο πολλές, με μια σαλάτα, έναν ντάκο, κολοκυθοκεφτέδες, ρεβιθοκεφτέδες κ.ο.κ. να μας χορταίνουν χωρίς υπερβολές. Μήπως, λοιπόν, είναι μια καλή στιγμή να βάλετε μπρος για τη χορτοφαγία ή φυτοφαγία, που θα υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σας για τον δύσκολο χειμώνα που θα έρθει και θα φέρει την ισορροπία στο μικροβίωμα του εντέρου, εξασφαλίζοντας καλύτερη συνολική υγεία; Δείτε τους λόγους γιατί και βάλτε το στόχο!

Διαβάστε περισσότερα