Skip to main content

Πόσο καλό μας κάνει να τρώμε πλιγούρι;

H Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Ολυμπία Βλασερού, από το diatrofi.gr, μας εξηγεί γιατί το πλιγούρι πρέπει να μπαίνει πιο συχνά στο πιάτο μας.

Το πλιγούρι αποτελεί βασικό συστατικό της ανατολίτικης κουζίνας, αλλά και της ελληνικής, ενώ πλέον έχει γίνει δημοφιλές και στην Ευρώπη, λόγω της θρεπτικής του αξίας. Είναι ένα δημητριακό με βάση τον πυρήνα του σκληρού σιταριού μετά από θερμική επεξεργασία, ξήρανση και θρυμματισμό. Πολλοί το μπερδεύουν με το κους κους, το οποίο επίσης προέρχεται από σιτάρι, αλλά στην πραγματικότητα είναι ζυμαρικό και όχι δημητριακό.

Διαβάστε περισσότερα