Skip to main content

Αμυγδαλίνη κατά του καρκίνου: τι ισχύει

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει -βάσει ερευνών- με την αμυγδαλίνη, που υπάρχει διαμάχη γύρω από το όνομά της σε σχέση με τον καρκίνο.

Η αμυγδαλίνη και η τροποποιημένη μορφή της νιτριλοσίδη, λεατρίλη (laetrile) ή «βιταμίνη» Β17, αποτελεί μια ουσία που βρίσκεται στους πυρήνες (κουκούτσια) του μήλου, του βερίκοκου, του ροδάκινου, των κερασιών, των δαμάσκηνων και σχεδόν όλων των φρούτων, σε ποσότητα περίπου 2-3%, αν και στο πικραμύγδαλο, το ροδάκινο και το βερίκοκο παρουσιάζεται σε 10 φορές μεγαλύτερη συγκέντρωση στο κουκούτσι τους. Η ουσία αυτή κέρδισε την προσοχή όλων κατά τη δεκαετία του ’70 ως μια εναλλακτική θεραπεία για τον καρκίνο, ενώ σήμερα υπάρχει και πάλι στο προσκήνιο, λόγω του διαδικτύου.

Διαβάστε περισσότερα