Τα ρεβίθια ανήκουν στα όσπρια και είναι από τα πρωτοεμφανιζόμενα όσπρια της γεωργίας με το μεγαλύτερο ποσοστό τους παγκοσμίως να παράγεται στην Ινδία. Είναι σημαντική πηγή υδατανθράκων, πρωτεϊνών, φυτικών ινών, βιταμινών του συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχείων (σίδηρος, φώσφορος, κ.α).
Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια τα όσπρια -συμπεριλαμβανομένων και των ρεβιθιών- έχουν αρχίσει να εκλείπουν από την διατροφή των ελληνικών νοικοκυριών παρά τα πολλαπλά τους οφέλη για την υγεία.