Καλοκαίρι στην Πάρο, εκτός από χρυσαφένια άμμο, κρυστάλλινες παραλίες και βόλτες στη Νάουσα και τα πανέμορφα χωριά, σημαίνει και τοπικές, χαρακτηριστικές γεύσεις, που συστήνουν ακόμη καλύτερα το κυκλαδίτικο νησί στον επισκέπτη. Τα παριανά τυριά, το λαδοτύρι, η ξινομυζήθρα, το τουλουμοτύρι, το ανθότυρο, αλλά και τα τοπικά κρασιά, με τους αμπελώνες του νησιού να είναι φημισμένοι από την αρχαιότητα, από τον 7ο αιώνα π.Χ, είναι αυτά που χαρακτηρίζουν γευστικά τον τόπο και που αναζητάμε στις διακοπές μας εκεί.