Το φοινικέλαιο έχει απασχολήσει πολύ τα τελευταία χρόνια καθώς είναι ένα πολύ συχνό συστατικό στις επεξεργασμένες, συσκευασμένες τροφές και στα fast food, για το οποίο λαμβάνω πολλές ερωτήσεις ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και τη φλεγμονή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία. Από τη μία βρίσκεται παντού, που σημαίνει ότι το καταναλώνουμε εν αγνοία μας, από την άλλη όταν δεν περιέχεται σε ένα προϊόν, αναγράφεται στη συσκευασία ως κάτι θετικό που πρέπει να μας παρακινήσει να το επιλέξουμε. Τι ακριβώς ισχύει, λοιπόν με το φοινικέλαιο;