Skip to main content

Το καλοκαίρι στο πιάτο: η ειδικός εξηγεί τι μας προσφέρουν τα φρούτα της εποχής

Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD, Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου, από το somaygies.gr, μας σερβίρει όλα τα φρούτα της εποχής και μας ενημερώνει για τη διατροφική τους αξία, ώστε να μην ξεχνάμε να τα βάζουμε στην καθημερινότητά μας.

Τα φρούτα αποτελούν ίσως το καλύτερο σνακ του καλοκαιριού. Μία δροσιστική φέτα καρπούζι ή πεπόνι ή ένα αρωματικό ροδάκινο προσφέρει, εκτός από τη δροσιά του και πολύτιμα για τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά. Το καλοκαίρι υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία φρούτων που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς, από κεράσια και φράουλες μέχρι καρπούζι πεπόνι, σύκα και σταφύλια.

Τα φρούτα είναι πλούσια σε νερό, που σημαίνει ότι είναι χαμηλά σε θερμίδες. Από την άλλη μεριά, όμως, παρέχουν άφθονες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα στην καθημερινή διατροφή. Ποια φρούτα, λοιπόν, επιλέγουμε το καλοκαίρι; Λίγο-πολύ τα γνωρίζετε:

Διαβάστε περισσότερα