Μεγαλώσαμε γνωρίζοντας ότι το αλκοόλ είναι κάτι που μας χαλαρώνει, μας κάνει να νιώθουμε ευχάριστα, σε ορισμένες περιπτώσεις ότι έχει οφέλη στην καρδιαγγειακή υγεία, αλλά πρέπει να βάζουμε μέτρο στην κατανάλωσή του. Το κόκκινο κρασί, για παράδειγμα, μάθαμε ότι κάνει καλό στην καριδά, με μέτρο. Τι θα συνέβαινε, όμως, αν χωρίζαμε τους ανθρώπους στο να πίνουν περισσότερο ή λιγότερο αλκοόλ για όλη τους τη ζωή; Θα είχαμε περισσότερες ή λιγότερες καρδιαγγειακές παθήσεις; Ο Michael Greger M.D. FACLM έγραψε ένα πολύ ωραίο και επιμορφωτικό, evidence-based άρθρο που αξίζει να δούμε μαζί.