Skip to main content

Σε ποια περίπτωση η κινόα μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα;

H Διαιτολόγος - Διατροφολόγος της Ομάδας Logodiatrofis.gr, Νάντια Αναγνωστή, μας εξηγεί τα πάντα για την ωφέλιμη κινόα και ποιοι θα πρέπει να την αποφεύγουν.

Η κινόα είναι ένα δημοφιλές δημητριακό που προτιμάμε για την υπέροχη γεύση του, το εντυπωσιακό θρεπτικό προφίλ και την ευελιξία του στο μαγείρεμα. Ωστόσο, παρά τα πολλά διατροφικά του οφέλη, ορισμένοι άνθρωποι δεν είναι βέβαιοι εάν η κινόα έχει γλουτένη.

Τι είναι η γλουτένη;
Η γλουτένη είναι ένας τύπος πρωτεΐνης που βρίσκεται στη σίκαλη, στο σιτάρι και στο κριθάρι. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η πέψη της γλουτένης δεν αποτελεί πρόβλημα. Ωστόσο, για όσους είναι ευαίσθητοι στη γλουτένη, η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν αυτή την πρωτεΐνη μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως φούσκωμα, αέρια και κόπωση.

Διαβάστε περισσότερα