Skip to main content

Μπορούν να μας βλάψουν τα φρούτα;

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, απαντά σε ένα ερώτημα που δυστυχώς έχει αποπροσανατολίσει πολλούς.

Περιγράφονται συχνά ως τα «γλυκά της φύσης» και αναλόγως ποιο είδος διατροφή ακολουθεί κάποιος, μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο ευεργετικά. Σε μια κατά βάση φυτοφαγική διατροφή, για παράδειγμα, που προτείνω κι εγώ ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, τα φρούτα σε ποικιλία παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή διατροφή. Σε μια κετογονική διατροφή, όμως, τα περισσότερα φρούτα αποφεύγονται κι ενώ τα μούρα συστήνονται με έλεγχο, μια μπανάνα ή ένα μεγάλο μήλο μπορεί να βγάλει κάποιον εκτός ορίου υδατανθράκων που επιτρέπονται σε αυτή τη διατροφή. Οι συστάσεις, ωστόσο, μας ενθαρρύνουν να τρώμε ολόκληρα φρούτα.

Διαβάστε περισσότερα