Όχι σωστά μαγειρεμένο βοδινό κρέας
Το βοδινό κρέας που μαγειρεύεται σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να επιτρέψει την επιβίωση παθογόνων μικροοργανισμών, όπως η Salmonella ή το E. Coli, οι οποίοι μπορεί να φτάσουν στο γαστρεντερικό μας, να μεγαλώσουν και να πολλαπλασιαστούν, να παράγουν τοξίνες, να οδηγήσουν σε συμπτώματα όπως διάρροια, εμετό, πυρετό και να προκαλέσουν σοβαρή ασθένεια, ακόμη και το θάνατο. Αν, όμως, το κρέας μαγειρευτεί στους 70 βαθμούς Κελσίου και άνω, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί καταστρέφονται και ο κίνδυνος παύει.