Skip to main content

Σάκε: Από την Ιαπωνία στο ποτήρι μας

Η χημικός-οινολόγος και συγγραφέας, Μαρία Νέτσικα, του wineplus.gr, μας συστήνει το σάκε, το ιαπωνικό αυτό ποτό που συνδυάζουμε με το σούσι.

Το sake (σάκε) είναι το παραδοσιακό ποτό της Ιαπωνίας και αντανακλά την εικόνα της γιαπωνέζικης κουλτούρας: λιτή, κρυστάλλινη και καθάρια.

Oι πρώτες αναφορές παρασκευής του μάς γυρίζουν τουλάχιστον 2.000 χρόνια πίσω. Για πολλούς αιώνες αποτελούσε προνόμιο κυρίως των ευγενών Ιαπώνων, των σαμουράι και κατείχε δεσπόζουσα θέση στη βασιλική αυλή. Επίσης, όπως και το κρασί στον Χριστιανισμό, είχε και έχει σημαντική θέση σε όλες τις θρησκευτικές τελετουργίες Σίντο (επίσημης θρησκείας της Ιαπωνίας).

Διαβάστε περισσότερα