Κάποιοι την απεχθάνονται, άλλοι την λατρεύουν. Ο λόγος για την μαγειρίτσα, που είτε την απολαμβάνουμε, είτε όχι, έχει τη δική της θέση στο αναστάσιμο τραπέζι.
Η σούπα αυτή, η οποία περιλαμβάνει εντόσθια, συκωταριά και πνευμόνια αρνιού, αβγά, κρεμμύδια, άνηθο, ρύζι και ελαιόλαδο, έρχεται πάντα ως «φάρμακο» μετά την Ανάσταση και αποτελεί την πρώτη επαφή μας με το κρέας μετά τη νηστεία. Ωστόσο, αν και σούπα, δεν αποτελεί ένα ελαφρύ γεύμα.
Η μαγειρίτσα είναι πλούσια σε χοληστερίνη, αποδίδει περισσότερες από 500 θερμίδες και τα λιπαρά της ξεπερνούν τα 35 γραμμάρια ανά μερίδα. Προσοχή, λοιπόν, χρειάζεται στην ποσότητα που θα καταναλώσετε, καθώς μπορεί να σας βαρύνει και να σας προκαλέσει πεπτικές διαταραχές που θα επιβαρύνουν τον ύπνο σας. Καλό, λοιπόν, θα ήταν να τη συνδυάσετε με σαλάτα, ώστε να ελέγξετε την ποσότητα που θα καταναλώσετε.