Skip to main content

Η διαδρομή του γλυκάνισου για το πιο μοσχοβολιστό ούζο

Ο περίφημος γλυκάνισος, το χαρακτηριστικό μυρωδικό του ούζου που ανάλογα με την ποιότητά του καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα, είναι ένα πολύτιμο συστατικό, δώρο της ελληνικής γης, που το Ούζο Πλωμαρίου ξέρει να αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το ούζο ξεχωρίζει παγκοσμίως για το υπέροχο άρωμα του γλυκάνισου, που το κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα σε εκατοντάδες αλκοολούχα ποτά. Το Ούζο Πλωμαρίου, το οποίο αξιοποιεί στο μέγιστο αυτό το πολύτιμο συστατικό, μας ξεναγεί στη διαδρομή της αξιοποίησής του στο αγαπημένο αυτό απόσταγμα, ώστε να κατανοήσουμε πώς η ποιότητά του παίζει σημαντικό ρόλο στο ούζο που μπαίνει στο ποτήρι μας.

Γλυκάνισος από το Λισβόρι της Λέσβου
Η καλλιέργεια του γλυκάνισου, για να έχει την υψηλότερη σε ποιότητα απόδοση, πρέπει να γίνει στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Γι’ αυτό και το καταρτισμένο προσωπικό της ποτοποιίας του Ούζου Πλωμαρίου, με γνώμονα  τον καιρό, επιλέγει για τη σπορά του στο Λισβόρι της Λέσβου τη χρονική περίοδο που το χώμα είναι πιο εύφορο. Τα ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας βρέχονται από τον κόλπο της Καλλονής επομένως έχουν εξασφαλισμένη την απαραίτητη δροσιά που χρειάζονται, ειδικά τις περιόδους των παρατεταμένων νοτιάδων του καλοκαιριού ενώ το μικροκλίμα της  συγκεκριμένης περιοχής  δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για να ευδοκιμήσει ο καλύτερος γλυκάνισος στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα