Skip to main content

Μπλανσάρισμα: το μυστικό για να μη χάνεται η φρεσκάδα των λαχανικών

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, μας δείχνει πώς να κάνουμε σωστό μπλανσάρισμα, ώστε τα λαχανικά μας να παραμένουν φρέσκα σε χρώμα και θρεπτική αξία.

Η κατάψυξη είναι μια καλή μέθοδος για να διατηρούμε τα τρόφιμά μας για περισσότερο χρονικό διάστημα. Όταν πρόκειται, όμως, για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Μια καλή λύση που εφαρμόζουμε κι εμείς στο σπίτι, αφού τα λαχανικά είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της διατροφής μας, είναι το μπλανσάρισμα πριν την κατάψυξη. Ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, ψάχνω συνεχώς να βρω τρόπους ώστε τα λαχανικά μας να διατηρούν όσο γίνεται τη φρεσκάδα τους και τα θρεπτικά συστατικά τους, αλλά ταυτόχρονα και το χρώμα και τη γεύση τους, ώστε να τα απολαμβάνουμε. Το μπλανσάρισμα, λοιπόν, είναι ένας καλός τρόπος για τα περισσότερα λαχανικά και κάποια πιο σφιχτά φρούτα, όπως τα μήλα και τα αχλάδια.

Διαβάστε περισσότερα