Skip to main content

Το Tanpopo είναι η νέα πρόταση του Σωτήρη Κοντιζά για ράμεν

Ράμεν με master υπογραφή σας περιμένουν στο νέο στέκι του κέντρου, όπου η ιαπωνική comfort νοστιμιά έχει στόχο να αποτελέσει ένα ευχάριστο και νόστιμο διάλειμμα στην καθημερινότητά μας.
Στο πλαίσιο της γαστρονομικής πολυπολιτισμικότητας της Αθήνας, το ράμεν είναι πλέον δημοφιλές πιάτο από την άλλη άκρη του κόσμου, το οποίο το αθηναϊκό κοινό έχει αγκαλιάσει και η αλήθεια είναι πως είναι τόσο comfort όσο φαίνεται –γι’ αυτό και αρκετοί Αθηναίοι μπορεί  να το… λιγουρεύονται με τον ίδιο τρόπο που θα επιζητούσαν μια μερίδα γεμιστά ή μια μακαρονάδα με κιμά. Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για ένα πιάτο που συνδυάζει νουντλς σίτου σε ζωμό, συνήθως με σάλτσα σόγιας ή miso και τόπινγκ όπως βραστό αυγό, χοιρινό, φύκια nori, φρέσκο κρεμμυδάκι. Προέρχεται από την Ιαπωνία, αλλά στην πραγματικότητα, η βάση για τα ζυμαρικά είναι κινέζικης ρίζας. Σήμερα, ωστόσο, έχει ενσωματωθεί στην ιαπωνική γαστρονομική κουλτούρα και στην Ιαπωνία υπάρχει ένα μικρό μαγαζάκι σε κάθε γωνιά του δρόμου που το σερβίρει και οι Ιάπωνες το απολαμβάνουν, ξεχνώντας όλα τα savoir vivre του κόσμου και ρουφώντας τα νουντλς χωρίς καμία καταπίεση στον… θόρυβο.

Διαβάστε περισσότερα