Για σαρακοστιανό brunch με θέα θάλασσα, στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens
Αν θέλετε να βάλετε λίγη πολυτέλεια στο σαρακοστιανό σας τραπέζι με θέα το απέραντο γαλάζιο, το Mercato στον 5ο όροφο του Nafsika, στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens θα σας προσφέρει ακριβώς αυτό. Ένα ξεχωριστό brunch με νηστίσιμα πιάτα, μέσα από ένα ειδικό μενού για την Καθαρά Δευτέρα που επιμελήθηκε ο ταλαντούχος σεφ Σπύρος Γεωργάκης, καταφέρνοντας να «παντρέψει» αριστουργηματικά την υψηλή γαστρονομία με την παράδοση. Στο πλούσιο, νηστίσιμο brunch του Mercato (95ευρώ/άτομο) την Καθαρά Δευτέρα θα βρείτε μεταξύ άλλων χειροποίητη λαγάνα, αφράτη ταραμοσαλάτα, στρείδια και premium θαλασσινά εδέσματα, φρέσκα ζυμαρικά με καραβίδες, ριζότο με γαρίδες και φυσικά παραδοσιακά ντολμαδάκια. Info: Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 210 890 1199, 13.00-16.30.
Για την πιο διάσημη ταραμοσαλάτα, στον Βασίλαινα
Με ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα, έχοντας ξεκινήσει από τις φτωχογειτονιές του Πειραιά του 1920 για να βρίσκεται σήμερα σε ένα σύγχρονο εστιατόριο στην οδό Βρασίδα, ο Βασίλαινας είναι από τις must γαστρονομικές στάσεις για όποιον αγαπά την ελληνική κουζίνα με θαλασσινή αύρα. Η ταραμοσαλάτα του, ωστόσο, αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο, είναι από τις πιο ξακουστές και παλιές της Αθήνας, με κρεμώδη, απαλή υφή και συνοδεύεται με αραβικές πίτες. Φυσικά δεν θα μείνετε μόνο εκεί, αφού στο μενού θα βρείτε χταποδοσαλάτες, καλαμάρι ψητό με φάβα, γιουβετσάκι γαρίδας με ντομάτα και βασιλικό και πολλά ακόμη, από 45 ευρώ/άτομο. Info: Βρασίδα 13, 210 7210501.
Για θαλασσινά with a twist, στο Τραβόλτα
Το Τραβόλτα στο Περιστέρι είναι μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες της Αθήνας, που όμως, προσφέρουν πιάτα με μια σύγχρονη ματιά για όσους έχουν διάθεση για πειραματισμούς. Πίσω από το Τραβόλτα βρίσκονται οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, κάτι που αυτόματα σημαίνει προσεγμένες πρώτες ύλες και πολύ σωστά μαγειρεμένες, και στο μενού θα βρείτε φρέσκες γεύσεις θάλασσας από 25 ευρώ το άτομο. Ταραμοσαλάτες, μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, χτένια, αλλά και κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι ή γαρίδες, φρέσκο χταπόδι Χαλκίδος, φρέσκο καλαμάρι, σουπιές τηγανητές με μελάνι, όλα στο πιάτο, δοσμένα με νοστιμιά και φαντασία. Info: Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι, 210 5719222.
Για παραδοσιακές καταστάσεις, στον Ηλία στο Σούνιο
Η ψαροταβέρνα αυτή είναι ό,τι πιο παραδοσιακό μπορείτε να κάνετε, αν αποφασίσετε να συνδυάσετε την Καθαρά Δευτέρα με μια ημερήσια εκδρομή στο Σούνιο. Ακριβώς πάνω στη θάλασσα και κάτω από το ναό του Ποσειδώνα, ο «Ηλίας» σερβίρει ωραιότατο χταπόδι, καλαμαράκια, γαρίδες και λευκή ταραμοσαλάτα, μπροστά στα καταγάλανα νερά και τα αρώματα της θάλασσας, από 20 ευρώ/άτομο. Info: Παραλία Σουνίου, Σούνιο, 22920 39114.
Για σαρακοστιανά με την Αθήνα στο πιάτο, στο GB Roof Garden
Η αγαπημένη σούπα κακαβιά έχει κάνει και φέτος την εμφάνισή της στο μενού του GB Roof Garden του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία εδώ και 3 ημέρες, καθώς αποτελεί παράδοση του εστιατορίου κάθε χρόνο, κρύβοντας μέσα της την ελληνική παράδοση. Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης και ο Chef de Cuisine του GB Roof Garden Νίκος Λιόκας ετοιμάζουν τη συγκεκριμένη σούπα μόνο με ψάρια και θαλασσινά ημέρας, φρέσκα εγχώρια λαχανικά και τη σερβίρουν σε ειδικό πορσελάνινο σκεύος. Συνοδεύεται με αγνό λαδολέμονο και τραγανό χειροποίητο προζυμένιο ψωμί από το αρτοποιείο του ξενοδοχείου. Μαζί της σας περιμένουν και εκλεπτυσμένες γεύσεις για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, ενώ στο Winter Garden City Lounge, μπορείτε να συνοδέψετε το απογευματινό σας ρόφημα ή ποτό με τα νηστίσιμα λαχταριστά επιδόρπια Lenten Delights καθ’ όλη τη διάρκεια της νηστείας. Info: 8ος όροφος, Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα, 105 64, 2103330766.
ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ
[email protected]