Μπρόκολο
Άλλο ένα λαχανικό της ίδιας οικογένειας των σταυρανθών, το μπρόκολο, διατηρεί κι αυτό έντονη οσμή και μια καλή θέση στα παιδικά μας «τραύματα». Η βιταμίνη C του όμως, φτάνει στα ύψη, είναι πλούσιο και σε βιταμίνες Α και Ε και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο, φυτικές ίνες, σελήνιο, ψευδάργυρο, χαλκό και άλλες θρεπτικές ουσίες. Δώστε του, λοιπόν, άλλη μια ευκαιρία και δοκιμάστε το σε σουφλέ, όπου μπορείτε να το συνδυάσετε και με κουνουπίδι. Βράστε τα και τα δύο, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και απλώστε τα σε πυρέξ που έχετε βουτυρώσει. Περιχύστε τα με κρέμα γάλακτος και τριμμένη παρμεζάνα που θα τα έχετε χτυπήσει με αυγό και ψήστε μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάστε, επίσης να το προσθέσετε στα ζυμαρικά σας, τσιγαρίζοντάς το με σκόρδο και πιπεριά ή να φτιάξετε μια πεντανόστιμη σούπα βελουτέ με μπρόκολο, καρότο, κρεμμύδι και ζωμό κοτόπουλου, προσθέτοντας βούτυρο, κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και χτυπώντας στο μπλέντερ στο τέλος.