Skip to main content

Ιδέες που θα σας κάνουν να αγαπήσετε την αγκινάρα και το μπρόκολο

Ας μη γελιόμαστε. Για τους περισσότερους, λαχανικά όπως το κουνουπίδι και η αγκινάρα αποτελούν παιδικό εφιάλτη που κάποιους τους ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή. Επειδή, όμως, κάποια λαχανικά τα έχουμε συνδυάσει με συγκεκριμένο τρόπο μαγειρέματος –και τα έχουμε «μισήσει» γι’ αυτόν- μήπως ήρθε η ώρα να τους δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία, δοκιμάζοντάς τα αλλιώς;

Μπρόκολο
Άλλο ένα λαχανικό της ίδιας οικογένειας των σταυρανθών, το μπρόκολο, διατηρεί κι αυτό έντονη οσμή και μια καλή θέση στα παιδικά μας «τραύματα». Η βιταμίνη C του όμως, φτάνει στα ύψη, είναι πλούσιο και σε βιταμίνες Α και Ε και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο, φυτικές ίνες, σελήνιο, ψευδάργυρο, χαλκό και άλλες θρεπτικές ουσίες. Δώστε του, λοιπόν, άλλη μια ευκαιρία και δοκιμάστε το σε σουφλέ, όπου μπορείτε να το συνδυάσετε και με κουνουπίδι. Βράστε τα και τα δύο, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και απλώστε τα σε πυρέξ που έχετε βουτυρώσει. Περιχύστε τα με κρέμα γάλακτος και τριμμένη παρμεζάνα που θα τα έχετε χτυπήσει με αυγό και ψήστε μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάστε, επίσης να το προσθέσετε στα ζυμαρικά σας, τσιγαρίζοντάς το με σκόρδο και πιπεριά ή να φτιάξετε μια πεντανόστιμη σούπα βελουτέ με μπρόκολο, καρότο, κρεμμύδι και ζωμό κοτόπουλου, προσθέτοντας βούτυρο, κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και χτυπώντας στο μπλέντερ στο τέλος.

Διαβάστε περισσότερα