Αυγά σκραμπλ, τηγανητά, ποσέ… Υπάρχουν άπειροι τρόποι να μαγειρέψει και να απολαύσει κανείς τα αυγά του. Το βραστό αυγό, όμως, είναι ίσως ο πιο παραδοσιακός και μπορεί να ταιριάξει σε διάφορα γεύματα. Δείτε πώς να τα πετύχετε εύκολα, χωρίς ατυχήματα και τόσο σφιχτά όσο το θέλετε.
Βάλτε τα αυγά σας σε ένα κατσαρολάκι και καλύψτε τα με νερό που να ξεπερνά τα αυγά κατά 3 εκατοστά. Βάλτε στο κατσαρολάκι σας το καπάκι και αφήστε το νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε το κατσαρολάκι αμέσως από τη φωτιά και αφήστε το για 15 λεπτά. Έπειτα χύστε το νερό και βάλτε τα αυγά σας σε κρύο νερό με παγάκια ή εναλλακτικά αφήστε κρύο νερό να πέσει επάνω τους, μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Για να αφαιρέσετε το τσόφλι, χτυπήστε απαλά το κάθε αυγό στον πάγκο σας μέχρι να σπάσει σε κάθε πλευρά του και ρολάρετέ το με το χέρι σας ώστε το τσόφλι του να χαλαρώσει. Βγάλτε το τσόφλι κάτω από το τρεχούμενο νερό βρύσης, το οποίο θα σας βοηθήσει να το αφαιρέσετε.