Η μαγιονέζα μοιάζει σαν απαραίτητο συστατικό στο τοστ ή στο ντρέσινγκ της σαλάτας, ενώ η πλούσια γεύση της μας έχει κάνει να την έχουμε πάντα στο ντουλάπι μας. Σε ποσότητα μιας κουταλιάς της σούπας, όμως, αποδίδει σχεδόν 100 θερμίδες, 1,6 γραμμάρια κορεσμένα λιπαρά, αλλά κα περίπου 6mg χοληστερόλη. Γιατί, λοιπόν, να μην τη φτιάξετε μόνοι σας, βελτιώνοντας τη διατροφική της αξία;
Ρίξτε σε ένα μπολ ένα αβγό και τον κρόκο από άλλο ένα (φροντίστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1 κουταλιά της σούπας ξίδι και χτυπήστε τα με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε 130ml ελαιόλαδο, σε χαμηλή ροή, καθώς χτυπάτε το μείγμα, βλέποντάς το να πήζει.