Ένα βαζάκι με γλυκό του κουταλιού βύσσινο δεν έλειπε ποτέ από τα σπίτια της γιαγιάς και του παππού όλων μας, αλλά ευτυχώς δεν έμεινε μόνο εκεί. Στην Ελλάδα, το γλυκό του κουταλιού αποτελεί μια από τις πιο γλυκές παραδόσεις του τόπου, συνδέεται άμεσα με τη φιλοξενία, αφού είναι το γλυκό που έχουν οι περισσότεροι εύκαιρο για να καλωσορίσουν έναν επισκέπτη στο σπίτι τους με τη συνοδεία καφέ, κι ακόμη κι αυτοί που δεν το προτιμούν σκέτο, το προσθέτουν εντέχνως σε άλλα γλυκά, όπως παγωτό, τσιζκέικ, κρέμες κ.ο.κ. Αυτό που λέμε «μπουκιά και συγχώριο» ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση και παρ’ όλο που σερβίρεται σε μικρές ποσότητες, σε μινιόν γυάλινα πιατάκια με αντίστοιχα κουτάλια, αρκεί για να εκτινάξει τις ενδορφίνες στα ύψη.