Μελομακάρονα ή κουραμπιέδες; Μήπως δεν είναι καν δίλημμα, μιας και υπάρχει και τρίτος ανταγωνιστής;
Για την Πελοπόννησο (κυρίως) και τη Στερεά Ελλάδα, υπάρχουν και οι δίπλες. Μάλιστα, όπως θα δούμε και πιο κάτω, υπό συνθήκες συνιστούν την πιο υγιεινή επιλογή, αρκεί να αφήσουμε κατά μέρος το τηγάνι και να ανάψουμε τον φούρνο.
Φτιάχνονται εύκολα χωρίς ζάχαρη, με όλη τη γλύκα τους να προέρχεται από το μέλι. Κι η μερίδα τους δεν δίνει περισσότερες θερμίδες από το ένα τρίτο μιας σοκολάτας –αρκεί να μην είναι τηγανητές. Και στην περίπτωση αυτή, δεν έχουν καν χοληστερόλη.