Skip to main content

Η ειδικός μας δίνει την τέλεια συνταγή για σπιτική μουστάρδα

Αν η μουστάρδα εμφανίζεται συχνά στο διατροφικό σας πλάνο, δείτε πώς να τη φτιάξετε μόνη σας, με την καθοδήγηση της Διαιτολόγου-Διατροφολόγου, Αναστασίας Μαμάτσιου.

Λίγη μουστάρδα πάντα νοστιμίζει το σάντουιτς ή το φαγητό μας, ειδικά αν αυτό είναι κοτόπουλο ή μπιφτέκι, και για πολλούς είναι απαραίτητο καρύκευμα στην κουζίνα τους. Τι περιέχει, όμως;

H μουστάρδα αποτελεί ένα από τα πλέον γνωστά εμπορεύσιμα καρυκεύματα στον δυτικό κόσμο και παρασκευάζεται από σπόρους (σπέρματα) συγκεκριμένων φυτών. Τα κυριότερα είδη είναι το σινάπι με κίτρινα σπέρματα, η κράμβη η βουρλοειδής με σκουρόχρωμα σπέρματα και η κράμβη η μαύρη με επίσης σκουρόχρωμα σπέρματα. Η σύνθεση της μουστάρδας του εμπορίου αποτελείται από: νερό, ξύδι, σιναπόσπορο, ζάχαρη, αλάτι, χρωστικές ουσίες όπως είναι η κουρκουμίνη, συμπυκνωμένο μείγμα λεμονιού και διάφορα μπαχαρικά. Γενικά, είναι χαμηλή σε λιπαρά και δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη.

Διαβάστε περισσότερα