Εδώ και 120 χρόνια, το μαλλί της γριάς ξέφυγε από τα στενά όρια μιας μικρής πόλης κι έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, που έχει τη δική του θέση στην καρδιά κάθε μικρού (και μεγάλου) παιδιού. Πώς, όμως, δημιουργήθηκε πρώτη φορά;
Το μαλλί της γριάς, όπως το ξέρουμε σήμερα, δημιουργήθηκε πρώτη φορά το 1897, όταν ο οδοντίατρος William Morrison από το Nashville των ΗΠΑ ένωσε δυνάμεις με τον ζαχαροπλάστη John C. Wharton κι έφτιαξαν μαζί ένα μηχάνημα που ζέσταινε τη ζάχαρη και την έβγαζε σε μορφή κλωστής. Τους πήρε 7 χρόνια να το παρουσιάσουν στον κόσμο και τελικά, το 1904, οι δυο τους έκαναν το ντεμπούτο του λαχταριστού αυτού ζαχαρωτού στο πανηγύρι του St. Louis, το οποίο θα αποτελούσε το γεγονός του αιώνα, με τσίρκο, μύλο και άλλες ατραξιόν.