Skip to main content

Μπορούν τα μύρτιλα να μας κάνουν πιο έξυπνους;

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, βάζει κάτω τις έρευνες και μας ρίχνειο φως σε νέα δεδομένα όσον αφορά τα μύρτιλα και τον εγκέφαλο.

Τα μύρτιλα και όλη η οικογένεια των μούρων συνολικά αποτελούν μια σημαντική προσθήκη σε μια κατά βάση φυτοφαγική διατροφή, καθώς είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Ειδικά τα μύρτιλα, μάλιστα, βρίσκονται στην κορυφή, με πάνω από 10 χιλιάδες αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, που σημαίνει ότι έχουν σημαντικά οφέλη στην υγεία μας.

Πέρα, όμως, από την αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση τους για την οποία φημίζονται, μπορούν σημαντικά να αυξήσουν τη γνωστική μας απόδοση και μάλιστα μέσα σε ώρες από την κατανάλωσή τους.

Διαβάστε περισσότερα