Skip to main content

Airbus: Σε δημοπρασία κομμάτια από το εμβληματικό A380 Superjumbo

Οι λάτρεις των αεροπλάνων έχουν τώρα την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα κομμάτι ενός από τα πιο εμβληματικά αεροσκάφη στον κόσμο — το A380 της Airbus, το μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο επιβατηγό τζετ.

Η Airbus διοργανώνει μια τριήμερη δημοπρασία με περίπου 500 κομμάτια του superjumbo, η οποία ξεκινά στις 13 Οκτωβρίου. Τα είδη που πωλούνται περιλαμβάνουν λάμπες, είδη μπαρ, τρόλεϊ, καθίσματα, πινακίδες εξόδου έκτακτης ανάγκης, νιπτήρες για μωρά και ακόμη και ένα σχοινί διάσωσης στο πιλοτήριο. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να υποβάλουν προσφορές για έργα τέχνης που δημιουργούνται από καλλιτέχνες του δρόμου χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέρη του αεροσκάφους, όπως λεπίδες κινητήρα.

Ένας ψεύτικος μαρμάρινος νεροχύτης από μια καμπίνα πρώτης κατηγορίας κοστίζει μόλις 2.000 δολάρια.

Το A380, το οποίο παρουσιάστηκε από την Airbus το 2005, είναι το μεγαλύτερο επιβατηγό αεροσκάφος στον κόσμο και το μοναδικό διώροφο τζετ πλήρους μήκους. Η Emirates θεωρείται ως ο μεγαλύτερος πελάτης της.

Το αεροπλάνο superjumbo προοριζόταν να φέρει επανάσταση στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας, αλλά ο αναποτελεσματικός σχεδιασμός και η χαμηλή ζήτηση κατά τη διάρκεια του Covid οδήγησαν την Airbus να σταματήσει την παραγωγή A380 στα τέλη του 2021.

Τα περισσότερα από τα ανταλλακτικά που διατίθενται σε δημοπρασία προέρχονται από ένα A380 MSN13, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 2008. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Airbus, για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση των ανθρωπιστικών πρωτοβουλιών του.

Επικεφαλής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοπράτης Marc Labarbe στην Τουλούζη της Γαλλίας και διαδικτυακά.

Πηγή: Bloomberg